جستجو در تأليفات معظم له
 

قرآن، حديث، دعا
زندگينامه
کتابخانه
احكام و فتاوا
دروس
معرفى و اخبار دفاتر
ديدارها و ملاقات ها
پيامها
فعاليتهاى فرهنگى
کتابخانه تخصصى فقهى
نگارخانه
اخبار
مناسبتها
صفحه ويژه
هفته نام افق حوزه « معرفى و اخبار دفاتر « صفحه اصلى  

آيت الله العظمي فاضل لنكراني:
بي تفاوتي در دفاع از دين جايز نيست

گروه خبر – رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، به همراه مدير مؤسسه انتظار نور و جمعي از پژوهشگران و محققين اين مؤسسه، با آيت الله العظمي فاضل لنکراني ديدار کرده و از رهنمودهاي ايشان بهره مند شدند.
معظم له در اين ديدار، تشکيل مؤسسه انتظار نور را اقدامي مقدس و بسيار ضروري عنوان کردند و با اشاره به مسئوليت خطير و سنگين روحانيت در زمان فعلي، خاطرنشان ساختند: امروز، دشمنان سياسي و ديني بسيار زيادي داريم و کار اصلي آنها، انحراف در نگرش و اعتقاد ما در مسأله مهدويت است و شايد بتوان گفت، هدف اصلي جنايت در سامرا که کار آمريکا و اسرائيل بوده، متزلزل کردن اعتقاد به امام زمان در جوان هاي ما باشد؛ به اين اعتبار که اگر شما مي گوييد چنين شخصي وجود دارد، بايد در مقام دفاع برآيد و اگر دفاع نکرده، پس وجود او دروغ است وگرنه تنها تخريب گنبد حرم که مقصود آنها نبوده است. در واقع دشمنان کار عقيدتي مي کنند که اين مسأله، وظيفه روحانيت را چند برابر مي کند.
ايشان در همين زمينه ادامه دادند: امروز با 20 سال گذشته خيلي فرق کرده است؛ 20 سال پيش يک روحاني فقط درس مي خواند، نماز جماعتي داشت و کارهايي از اين قبيل، امروز، با اين گستردگي ارتباطات و وسايل ارتباط جمعي؛ از قبيل ماهواره، اينترنت و امثال آن پيوسته عليه عقايد ما حرف مي زنند، دفاع از دين و ارزش هاي ديني، بيشترين و سنگين ترين وظيفه روحانيت مي باشد. بي تفاوتي در دفاع از دين، جايز نيست. ما بايد با فعاليت هاي اسلامي، کارهاي آنها را خنثي کنيم و براي دنيا، حرف داشته باشيم.
آيت الله العظمي فاضل لنکراني توسعه هرچه بيشتر مباحث کلامي در حوزه هاي علميه، خصوصاً در ارتباط با وجود مقدس حضرت ولي عصر عجل الله تعالي فرجه الشريف را خواستار شدند و تأکيد کردند: علي رغم اينکه در حوزه، رشته تخصصي مباحث کلامي وجود دارد، ولي آن طور که بايد و شايد، اين مباحث توسعه نيافته است. در علوم کلامي، مي بايست در همه زمينه ها به طور گسترده کار شود؛ به خصوص درباره حضرت مهدي عليه السلام که مسأله روز و مبتلا به جوامع ماست، لذا بنده معتقدم، علاوه بر رشته تخصصي کلام، بايد رشته شيعه شناسي، آن هم در تمامي ابعاد تشکيل شود و مباحث مربوط را به طور جدي دنبال کند، چون به صرف اينکه ما عمامه گذاشتيم يا دو سه سال درس خوانديم که همه چيز را نمي دانيم. ايشان در پايان سخنان خود، خواستار توسعه همه جانبه فعاليت هاي اين مؤسسه از لحاظ کمّي و کيفي شدند.
در ابتداي اين ديدار، حجج اسلام رباني، رئيس دفتر تبليغات اسلامي و معصومي، مدير مؤسسه انتظار نور، در سخنان جداگانه اي به تشريح فعاليت ها و اقدامات انجام شده پرداختند.
تخريب احکام به بهانه روشنفکري؛ چرا؟!
آيت الله العظمي فاضل لنکراني، روز شنبه نوزدهم فروردين در ابتداي درس خارج فقه، به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت بقيه الله الاعظم حجه بن الحسن العسکري عجل الله تعالي الشريف و شهادت حضرت امام حسن عسکري عليه السلام و اربعين تخريب مرقد مطهر عسکريين، طي بياناتي اظهار داشتند: اين مناسبت ها براي همه شيعيان جنبه اعتقادي دارد که بايد ضمن عبرت قرار دادن آن، از آنها در استحکام مباني عقيدتي استفاده نمود.
ايشان يادآور شدند: امروز که آغاز امامت ولي الله الاعظم است و براي ما بسيار روز مهم و مبارکي است، بايد توجه داشته باشيم که امامت، از اساسي ترين مسائل دين و از اعتقادات بسيار مهمي است که در حيات ديني و اعتقادي ما نقش به سزايي دارد.
معظم له افزودند: اگر در صدر اسلام مسلمانان بر طبق آنچه که خداوند متعال در قرآن کريم به آن تصريح فرموده و بر طبق دستورات پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله که به صورت روشن و قطعي وجود دارد، عمل نموده بودند و نمي گذاشتند آن انحراف عظيم به دست عده اي به وجود آيد، امروزه، همه از سفره گسترده علمي و ديني اهل بيت عليهم السلام برخوردار بودند؛ در حالي که با کمال تأسف مشاهده مي کنيم، ميلياردها انسان روز قيامت بايد از اين حجج طاهرين محروم باشند، چرا که اعمال و کردار و اعتقادات خود را که بايد بر محور آنان تحکيم و تصحيح مي نمودند، با اشتباهات فراوان، از اين خانه نوراني دور شدند. انسان هر زماني که به ياد اين خسارت عظيم مي افتد، تأسف مي خورد که چرا برخي براي رسيدن به حکومت و رياست نامشروع نگذاشتند انسان ها از علوم ائمه معصومين عليهم السلام بهره مند شوند.
ايشان تصريح کردند: اين امر بايد براي ما و روحانيون و همه کساني که خود را در مرتبه اي از علم مي بينند و داراي نفوذ کلام و قلم هستند، درس عبرت باشد. حال مي بينيم که آن انحرافي که در صدر اسلام به وجود آمد، چه ضربه هاي جبران ناپذيري را بر اسلام و مردم وارد ساخت. اگر امروز، يک فتوا و يا يک مطلب به صورت غير صحيح القا شود، آن هم مي تواند تأثير بد و ضربه محکمي براي دين باشد. متأسفانه برخي از افراد که اطلاق دقيق از فقه شيعه و نيز از اصل امامت ندارند، گاهي مطالبي را اظهار مي کنند که به طور کلي با حقيقت امامت ناسازگار است. معظم له در ادامه بيان داشتند: برخي به بهانه روشنفکري، در صدد تخريب احکام برآمده اند و مي گويند اين احکام مربوط به زمان هاي گذشته است و امروزه بايد به دنبال حقوق و فقه جديدي بود. اينها روشنفکري را به معناي مقابله با قرآن و سنت دانسته اند. گاهي شنيده مي شود گفته اند که عدم قبول شهادت زنان در برخي از موارد، مربوط به زماني بوده است که آنها تحصيلات نداشته اند و در خانه معمولاً بوده اند؛ در حالي که اگر به فقه مراجعه شود، ملاک در قبول شهادت، علم و سواد نيست؛ حتي در مواردي که شهادت يک مرد مورد قبول است، شرط سواد در آن جمع نشده است؛ گذشته از آنکه در صدر اسلام و زمان گذشته، زنان با سواد و اهل فکري بوده اند. اينان به جاي اينکه احکام را درست بفهمند، با عقل خود آن را مي سنجند و در صدد تخريب آن برآمده اند؛ در حالي که اين احکام از سوي آن حکيم مطلق که خالق ما است و احاطه مطلقه به همه چيز دارد جعل شده است.
ايشان با اشاره به اربعين تخريب حرم عسکريين خاطرنشان ساختند: اين فاجعه که قلوب همه را متأثر نمود، در راستاي ايجاد تفرقه بين مذاهب اسلامي و نيز به اين هدف است که مسأله امامت را در ميان شيعيان تضعيف و يا کم رنگ کنند. دشمنان ما نفهميده اند که حقيقت نوراني امامت، امري است که عشق و علاقه انسان ها به آن روز به روز افزوده مي شود و متوقف بر اين امور ظاهري نيست.
آيت الله العظمي فاضل لنکراني در پايان اظهار اميدواري کردند که انشاءالله هرچه زودتر اين بارگاه به نحو احسن تجديد بنا شود و دل هاي مسلمانان و شيعيان از آن خشنود شود.