جستجو در تأليفات معظم له
 

قرآن، حديث، دعا
زندگينامه
کتابخانه
احكام و فتاوا
دروس
معرفى و اخبار دفاتر
ديدارها و ملاقات ها
پيامها
فعاليتهاى فرهنگى
کتابخانه تخصصى فقهى
نگارخانه
اخبار
مناسبتها
صفحه ويژه
جمهوري « معرفى و اخبار دفاتر « صفحه اصلى  

بزرگداشت چهلمين روز ارتحال آيت الله العظمي فاضل لنكراني در قم (7/4/1386)

بخش خبري شهرستان : مراسم بزرگداشت چهلمين روز ارتحال حضرت آيت الله العظمي فاضل لنكراني پنجشنبه شب گذشته با حضور گسترده اقشار مختلف مردم طلاب و فضلاي حوزه علميه در مسجد اعظم قم برگزار شد.

در اين مراسم پرشور كه علما و فضلاي حوزه حضرات آيات نوري همداني جوادي آملي و سبحاني حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري نمايندگان بيوت مراجع عظام تقليد وزير اقتصاد به نمايندگي از رئيس جمهوري مسئولان كشوري و لشكري ميهماناني از كشورهاي اسلامي و آسياي ميانه و مردم متدين و ارادتمند مرجعيت حضور داشتند حجت الاسلام محمد فاضل كدكني از فضلاي حوزه علميه مرحوم آيت الله العظمي فاضل لنكراني را مرجعي مجاهد آگاه روشن بين مدير و مدبر خواند كه در تبيين و انتقال مفاهيم و حقايق اسلامي و قرآني به مردم تاثير بسزايي داشت .

وي افزود : سراسر زندگي آيت الله العظمي فاضل لنكراني مايه عزت و افتخار اسلام است .

حجت الاسلام محمد فاضل كدكني مراجع را پرچمداران دين در زمان غيبت دانست و گفت : زندگي قلم بيان مرگ تشييع جنازه فتاوا و... مراجع عظام تقليد دليلي بر حقانيت اسلام و تشيع است .

وي در ادامه به ويژگي هاي شخصيتي اين مرجع تقليد اشاره كرد و گفت : آيت الله العظمي فاضل لنكراني در هر شرايطي چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن از انقلاب اسلامي و حريم ولايت دفاع كرده و متناسب با شرايط روز مواضع درستي اتخاذ مي كرد.

وي در ادامه آيت الله فاضل را از شاگردان مورد اعتماد آيت آلله العظمي بروجردي و ارادتمندان به امام خميني (ره ) توصيف و اظهار كرد : اين مرجع تقليد با بيان جذاب و سبك برگرفته از امام خميني (ره ) سال ها به تدريس كفايه مكاسب و ديگر دروس حوزوي پرداخت .

اين مدرس حوزه در ادامه بااشاره به ارادت و علاقه آيت الله العظمي فاضل لنكراني و ارادتمندان به امام خميني (ره ) اظهار كرد : اين مرجع تقليد يكي از مريدان و پيروان راستين امام راحل بود و همواره در درس و سخنراني هاي خود از ايشان نقل قول مي كرد.

فاضل كدكني هم چنين آيت الله فاضل لنكراني را مرد علم و عمل توصيف كرد و ادامه داد : وي در دوران طاغوت ماه ها در زندان و تبعيد به سر برد ولي در همه لحظات عمر با بركت خويش لحظه اي از جهاد مبارزه تاليف و تحصيل علوم ديني غافل نشد.

حجت الاسلام " محمد فاضل كدكني " افزود : ايشان در حوادث انقلاب مانند راهپيمايي ها اعتصابات و امضاي تومار و صدور بيانيه ها هميشه در صحنه حضور داشت و مورد حمايت و تاييد حضرت امام خميني (ره ) بود.

وي تصريح كرد : آيت الله العظمي فاضل لنكراني هميشه با موضع گيري خود در برابر تهديدات و زيادخواهي دشمنان از عزت و اقتدار انقلاب اسلامي دفاع مي كرد.

حجت الاسلام كدكني بااشاره به اينكه آيت الله " فاضل لنكراني " اهل بيان و قلم بودند گفت : آن مرجع تقليد داراي قلم بيان و استعدادهاي فوق العاده اي بود به گونه اي كه در سن 24 سالگي كتابهاي برخي اساتيد خود را به رشته تحرير درآوردند .

وي از طلاب و فضلاي حوزه هاي علميه خواست كه زندگي آيت الله فاضل لنكراني را براي خود الگو و اسوه قرار دهند.

وي حضور فعالانه در نهضت و مريد بااخلاص و يادگار حوزوي امام راحل بودن مجاهدت در تحصيل و تدريس در حوزه علميه تاليفات بسيار بي توجهي به دنيا و نيز انس با مردم را از ديگر ويژگي هاي آن مرحوم برشمرد و از خدمات صادقانه و ارزشمند ايشان به اسلام و مسلمين تجليل كرد.

همچنين مراسم بزرگداشت چهلمين روز ارتحال حضرت آيت الله فاضل لنكراني با حضور جمعي از بانوان دوستدار اجتهاد و فقاهت در تكيه حاج سيدحسن قم برگزار شد.

حجت الاسلام رسولي از فضلاي حوزه علميه قم در اين مراسم بااشاره به جايگاه والاي علم در اسلام گفت : علما و انديشمندان به واسطه ايجاد مراكز ديني و علمي و تربيت شاگردان بسيار همواره در جامعه تاثيرگذار هستند.

وي با تبيين جايگاه والاي علمي آيت الله فاضل لنكراني حمايت از مكتب تشيع و نيز تلاش براي ترويج و گسترش اسلام ناب را از ويژگي هاي برجسته شخصيت آن عالم رباني برشمرد.

مراسم اربعين رحلت آيت الله العظمي فاضل لنكراني جمعه شب گذشته نيز توسط مركز رسيدگي به امور مساجد در حسينيه فاطميون تهران و با حضور اعضاي بيت آيت الله العظمي فاضل لنكراني برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران در اين مراسم كه با حضور ائمه جماعات و نمازگزاران مساجد تهران برگزار شده بود حجت الاسلام علي تهراني با بيان زحمات و دلسوزي هاي آيت الله فاضل لنكراني پيرامون فقه جعفري اظهار داشت : اين فقيه وارسته با وجود بسياري از مشكلات هرگز از تحصيل و تدريس خود غافل نبود ايشان براي احياي هرچه بيشتر فقه جعفري اقدام به تاسيس موسسه تخصصي ائمه اطهار نمودند كه اين مركز تا به حال مباحث مختلف و متخصصانه اي را به جامعه فرهيختگان ارايه كرده است مثلا سه جلد كتاب در مورد حقوق كودك توسط اين موسسه منتشر شده كه تعجب اهل فن را برانگيخته است .

تهراني كه به گفته خود سال ها در محضر درس آيت الله فاضل لنكراني شركت كرده است گفت : آيات قرآن كريم وظيفه مسلمانان را در دو جبهه فرهنگي و نظامي تعيين كرده است و فرموده لازم نيست همه در جبهه نظامي نقش آفريني كنند و بايد عده اي درصدد تحصيل تبيين معارف اسلامي برآيند.

وي با بيان اين كه متاسفانه وضعيت امروز به آنجا رفته است كه فقيهان مدعي در جبهه فرهنگي ظاهر شده اند گفت : امروزه شاهديم در عربستان سعودي عده اي كه خود را مفتي مي نامند مغرضانه فتوا به تخريب عتبات عاليات داده اند بايد بدانيم اينان كساني نيستند كه آزادانه قلم بزنند بلكه جيره خوار و اجير استكبار هستند.