جستجو در تأليفات معظم له
 

قرآن، حديث، دعا
زندگينامه
تأليفات
احکام و فتاوا
دروس
اخبار
ديدارها و ملاقات ها
پيامها
فعاليتهاى فرهنگى
کتابخانه تخصصى فقهى
نگارخانه
پايگاه هاى مرتبط
مناسبتها
معرفى و اخبار دفاتر
صفحه اصلي  

اخبار >> مراسم

پيام آيت‌الله هاشمي رفسنجاني به همايش بررسی نقش مرجعيت شيعه در احياء دين

"تلك الدار الآخرة نجعلها للذين لا يريدون علوا في الأرض و لا فسادا و العاقبة للمتقين"

نكوداشت بزرگان و عالمان ديني، فقيهان و مراجع بيدار و وارسته، تكريم و تجليل از حقيقت علم و تقوي و جهاد و استواري در راه خداست اين امر احياء واژه‌هاي بسيار مقدسي است كه اصل و اساس آن و نيز اوج و شكوه آن را در پرتو اسلام و مكتب اهل بيت عصمت و طهارت مي‌توان مشاهده نمود. واژه بسيار اصيل و پرمعناي وراثت انبياء آن‌چنان انسان را به حق‌تعالي نزديك مي‌كند كه از او امانتدار دين و رسل به وجود مي‌آورد؛ از نشانه‌هاي عظمت يك مكتب، تربيت بزرگان و رجالي است كه در شعاع انوار آن مكتب ظهور پيدا مي‌كنند؛ در اسلام به بركت عنايات الهي و هدايت‌هاي قرآن كريم و ولايت رسول خدا و ائمه‌ي طاهرين سلام الله عليهم اجمعين رجال و بزرگاني تربيت شده‌اند كه ما نظائر آنان را در هيچ مكتبي مشاهده نمي‌كنيم؛ فقيهان و مراجعي متصدي بيان حلال و حرام شده‌اند كه عمر خود را در فهم احكام خدا سپري كرده‌اند و در اين راه با استقامت و استواري و با تعبد و تسليم محض در برابر حقتعالي، عاشقانه دنبال اجراي احكام الهي در جامعه بودند؛ در اين ميان چهره‌هايي كه معتقد به لزوم اداره‌ جامعه از طريق دين هستند و همه‌ فكر و تلاش آنان ايجاد حكومت اسلامي و پاسخگويي به مشكلات جامعه‌ بشري و هدايت هميشگي همه نسل‌ها از طريق مكتب مي‌باشند، از ويژگي خاصي برخوردارند.

انقلاب اسلامي كه به رهبري امام خميني(ره) پيروز گشت از هنرهاي بزرگ آن مرد خدا، تربيت فقيهان و مجتهداني است كه با حضور آنان انقلاب جوششي ديگر پيدا نمود؛ كساني كه با فتاواي راهگشاي خويش معضلات جامعه انقلابي را حل نمودند و مردم دين زنده و پويا را در وجود آنان مشاهده نمودند. حضرت آيت‌الله العظمي آقاي حاج شيخ محمد فاضل لنكراني (رضوان‌الله عليه) از مراجعي بودند كه در مكتب امام و آيت‌الله العظمي بروجردي تربيت شده‌ و جامعيت خاصي پيدا كردند كه او را در ميان اقران خويش ممتاز ساخت؛ در شكل‌گيري انقلاب آن زمان كه يكي از مدرسين برجسته سطوح عالي حوزه بودند با تاييد مرجعيت امام در صحنه‌هاي عملي انقلاب حاضر شده و به همان سبب رنج تبعيد به مناطق بسيار بد آب و هوا را به خود خريدند. ايشان بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در همه صحنه‌هاي مهم و حساس حضور جدي داشت و علاوه بر مديريت حوزه علميه قم، نقش بسزايي جهت حضور فضلاء در جبهه‌هاي دفاع مقدس ايفا كردند. براي احياء علمي و فقهي امام شرح عظيم و مبسوطي بر تحريرالوسيه در بيست و هشت جلد نگاشت كه گام بسيار مهمي در فقاهت است.

ايشان مباني فقهي و اصولي امام را در نبود امام آن‌چنان در حوزه علميه رواج دادند كه درس‌شان يكي از دروس پرآوازه و مهم حوزه كه در آن مباني امام مورد تحليل قرار مي‌گرفت بود.

بعد از ارتحال امام(ره) با قدرت و صلابت و با پذيرش مرجعيت خط امام و انقلاب و فقاهت را استمرار و رونق بخشيدند. فتاواي بسيار مهم او در مسائل سياسي خصوصا در دفاع از حكم امام خميني(ره) در مورد سلمان رشدي هيچ‌گاه از خاطره‌ها محو نمي‌شود. حوزه‌هاي علميه هيچ‌گاه خدمات علمي و فقهي و سياسي اين مرد بزرگ را فراموش نخواهد كرد.

شاگردان كثير ايشان هميشه ياد او را در مسائل مختلف علمي زنده نگه خواهند داشت كتاب‌هاي مفصل فقهي و اصولي و تفسيري و اعتقادي، هميشه محوري براي فضلاء و دانش پژوهان خواهد بود. آثار بسيار مهمي كه از ايشان باقي مانده خصوصا مركز فقهي ائمه‌ اطهار عليهم السلام كه امروزه با گذشت بيش از ده سال فضلاي ارزنده و پژوهش‌هاي بسيار مهمي ارائه داده است ماندگار و مفيد و حيات‌بخش خواهد بود.

ياد ايشان و همه‌ عالمان و فقيهاني كه حيات خويش را در خدمت به اسلام قرار دادند را گرامي مي‌داريم و از خداي متعال براي بيت معظم ايشان به ويژه فرزند عالم و برومند‌شان آيت‌آلله آقاي حاج شيخ محمدجواد فاضل دوام توفيق جهت ادامه راه پرافتخارشان را مسالت داريم.